25 ноември 2010 г.

rarbg изчезна?

Къде изчезна rarbg.com? Това сигурно се питат много от вас от няколко дни насам. Хоста не отговаря! Възможно ли е това да е дело на защитниците на авторските права? Защитниците на права са намерили нови по-лесни начини да спират торент тракери - като ги атакуват с масиран DDoS food. За сега останалите торент сайтове се държат, но изглежда че бъдещето хич не е светло.

12 ноември 2010 г.

No Nanoset?

След като антимафиоти а.к.а. защитниците на частните компании затвориха nanoset, трафикът към по-малките торент сайтове се увеличи. Не след дълго разни webmaster-и започнаха да отварят торент сайтове с близки или подобни имена. Например nanoset.info още със стартирането си привлече 500+ уникални посещения, само заради името си. Повечето торент сайтове с такова количество качени торенти само биха си мечтали за подобни посещения. Този сайт обаче, според тестовете за стабилност на SSEW се оказва доста податлив, и ако не се премести на платен сървър няма да изкара дълго. Кой хоства торент тракер под Windows? Просто лудост!
Без да се отдалечавам много от темата, ще спомена и друг подобен на nanoset сайт, който естествено няма нищо общо като система и размери на информацията. Това е neoset.darkbb.com носещ името Neoset. Сайта няма собствен торент тракер?! Това е обикновен форум който се надява да пребъде, като произволни хора "качват" теми с връзки към някакви торенти. Подобни торент сайтове не заслужават своите посетители, защото не предлагат кой знае какво - всичко е рекламен трик, както винаги.
Бърз трафик, никаква стабилност, никакво бъдеще.